Asiago

Italský plátkový sýr „holandského“ typu, vyráběný z kravského mléka v oblasti Benátek. Tímto názvem však bývají označovány dva dosti odlišné typy sýrů: Asiago d’Allevo (nebo Asiago d’Allievo) je pevnější, používá se ke strouhání, jeho bochníky váží až 14 kg a mají načervenalou kůrku. Asiago pressato (zvaný také jednoduše Pressato) je měkčí, čerstvý, bílý uvnitř i na povrchu. Může se prodávat už po čtyřech týdnech jako stolní sýr a jeho bochníky jsou mnohem menší.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.