Asperula odorata
Latinský název pro koření, které se česky jmenuje mařinka vonná. Tato rostlina roste volně v Evropě i v Asii. Má charakteristickou chuť, listy se používají čerstvé i sušené. Hodí se k přípravě likérů (benediktinka, punč) a bylinkového čaje. Anglicky Woodruff, francouzsky Aspérule, německy Waldmeister, italsky Asperula. Angličané vyrábějí z mařinky nápoj zvaný „may cup“. Čerstvá mařinka se dává také do sektu.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.