Aurora, aurore
Italský a francouzský výraz pro omáčku z rajčat, smetany, hořčice a citronové šťávy. Nazývají se tak i některé pokrmy, například kuřecí prsa v rajčatové omáčce nebo salát z jablek, ořechů a hlávkového salátu. Angličané takto nazývají i rýžovou polévku s rajčatovou šťávou.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
![](/_next/static/media/guy-transparent.e7ac599d.png?w=828&q=75)
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
![](/_next/static/media/guy-transparent3.409405ec.png?w=828&q=75)
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.