Auvergne

Francouzský název kraje, který se vyznačuje výraznou a zvláštní kuchyní: zde se zrodil Coq au vin (kohout na víně), odtud je sýr Cantal (a skvělá polévka Soupe au fromage de Cantal), jakož i vynikající cantalská šunka. V tomto kraji prý vymyslel César svůj legendární recept na úpravu kuřete (Poulet César). Labužníci považují Auvergne za svou Mekku.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.