Avignonaise

Francouzský výraz pro označení úpravy „po avignonsku“. Nejčastěji jsou to na grilu nebo roštu opečené plátky masa máčené v omáčce Mornay. Ty se pak položí na plátek bílého chleba, posypou strouhaným parmezánem a krátce zapečou. Avignonská omáčka (sauce ? l’avignonaise) se připravuje z rozdrceného česneku, jemně nakrájené petrželky a klasické bešamelové omáčky.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.