Backhendl

Rakouská (vídeňská) klasická specialita, známá také jako Wiener Backhendl. Je to vlastně tradiční rakouský „fast-food“. První zmínky o tomto receptu pocházejí z poloviny 18. století. Backhendl byl tradičně oblíbenou pochoutkou u stánků v Prátru. Nyní jej však připravuje i luxusní hotel Sacher. Jde o kuřecí stehýnka a křidélka zbavená kůže, obalená v klasickém trojobalu a smažená (fritovaná) na oleji. Nakonec jsou jednotlivá sousta posypaná jemně nakrájenou petrželkou a pokapaná citronovou šťávou.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.