Baeckeoffa, beekenohfe

Francouzský (alsaský) hustý pokrm (eintopf), jehož základem je zelenina, brambory, skopové a vepřové maso. Do hliněného hrnce je nutné dát vrstvu brambor nakrájených na plátky, na ně položit plátky masa (vykostěná a předem ve víně marinovaná vepřové nebo skopová plec) a potom plátky cibule. Tak se pokračuje ve vrstvách (a průběžně solí a koření pepřem a muškátovým oříškem), až je hrnec plný. Poslední vrstva jsou brambory. Vše se zalije bílým vínem, navrch se položí kousíčky másla a peče se v troubě asi tři hodiny.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.