Bagna cauda

Italský pokrm z oblasti Piemontu, někdy psáno také jako Bagna caoda. Jde vlastně o italskou obdobu Fondue nebo Tempury: v horkém olivovém oleji se téměř rozpustí máslo, rozmačkaný česnek, rozdrcené oříšky a jemně nakrájené sardelky. V tomto pikantním horkém „dipu“ si jedlíci sami máčejí kousky zeleniny (kardy, artyčoky, proužky paprikových lusků, kousky květáku, brokolice, čekanky apod.).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.