Bajane

Francouzský název (La bajane) pro provensálský pokrm, typický tím, že míchá v jednom hrnci dohromady vždy dvě odlišné suroviny, například zeleninu a uzeninu. Oblíbená bajane je z cizrny, která se vaří společně s klobáskou, řapíkatým celerem, mrkví a špenátem. Někdy se přidávají i těstoviny a sýr. Bajane se říká také vařené cizrně smíchané s omáčkou aiolli.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.