Bakonyi mÓdra

Maďarská specialita, jejíž název se do češtiny překládá jako bakoňské kotlety. Jsou to vepřové kotlety obalené v mouce, nejprve prudce osmažené na sádle a potom dušené spolu se slaninou, cibulí a mletou paprikou. Přidávají se také houby a šťáva se zahušťuje smetanou, do níž se rozkvedlá trochu mouky. Na závěr je třeba maso vyjmout a omáčku dobře provařit. Jako příloha jsou nejvhodnější noky nebo Tarhonja.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.