Barigoule

"Francouzský (provensálský) výraz pro houbu zvanou šupinovka, která se někdy opéká na otevřeném ohni. Také Berigoulo. Výraz ""? la barigoule"" se používá také pro úpravu artyčoků, opékaných na otevřeném ohni. Některé prameny tvrdí, že tento název se týká především jídel, upravovaných na tymiánu. Ve staré provensálštině prý se totiž tymiánu říkalo ""farigoule""."
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.