Bavaroise

Francouzský výraz označující způsob přípravy krému („bavorský“). Základ je ušlehán z mléka nebo smetany, cukru, žloutků a želatiny. Po ochlazení se tato hmota smíchá se šlehačkou. Někdy se přidává také Maraschino, překapávaná káva, mleté lískové oříšky nebo strouhaná jablka. Toto slovo (německy Bayerische) se používá pro všechny způsoby úprav pokrmů „po bavorsku“. Jde především o typické salámy, zelí, chléb, nudle a hořčici.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.