BÉchameil

Francouzský finančník, správce majetku krále Louise XIV. Louis de Béchameil (1630-1703), markýz de Nointel, vešel do historie proto, že kuchař La Varenne (viz Varenne) nazval jeho jménem omáčku z másla, mouky a mléka. Byla to v podstatě náhoda a markýz nemá s receptem jinak nic společného, název byl navíc v dalších létech zkomolen a nyní se omáčce oficiálně říká Sauce Béchamel. Viz Béchamel, Béchamelle.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.