Beijing kao ya

Čínský výraz pro slavný tradiční recept „pekingská pečená kachna“. Česká transkripce je Pej-t’ink kchao ja, anglická Pei ching k’ao ya. Vykuchaná kachna (celá, i s hlavou) se nejprve namáčí střídavě do vařící a ledové vody, potom se marinuje ve směsi koření a rozemletých vnitřností, nakonec se peče ve zvláštní peci. Uvnitř je silně kořeněná, zvenčí se potírá glazurou z octa, cukru a rýžového vína. Podává se v malých palačinkách se syrovou jarní cibulkou. Anglicky Peking Duck, německy Peking Ente. Syrová kachna z Pekingu je Beijing ya.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.