Blanquette

Francouzský výraz pro označení pokrmů typu „ragú“, které se od běžných ragú liší tím, že maso je nejprve blanšírováno (viz Blanch) a potom dušeno na bílém víně. Zjednodušeně řečeno je to ragú s bílou omáčkou. Blanquette se nejčastěji připravuje z telecího masa (Blanquette de veau), stejnojmenný pokrm však může být připraven i z jehněčího, kuřecího nebo králičího masa.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.