Bloater

Anglický výraz pro uzenou rybu, které se česky říká uzenáč. Běžnější výrazy jsou Buckling a Kipper. Francouzsky Sauret, německy Bückling (Bismarck Herring), italsky Affumicata, španělsky Ahumado, holandsky Brado. Jde téměř výhradně o uzeného sledě (Clupea harengus), ve výjimečných případech o uzenou tresku skvrnitou (Gadus morhua). Nikdy pod těmito názvy nenajdete uzenou makrelu. Bloater má speciální chuť.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.