BogrÁcsgulyÁs

Tradiční maďarský guláš, v překladu „kotlíkový pastevecký“. Maďarský honák dobytka („gulyás“) si na pastvě tento pokrm vařil v kotlíku („bogrács“) nad přírodním ohništěm. Jde spíše o polévku, jejímiž hlavními součástmi jsou hovězí maso a paprika. Maso může být několika druhů, včetně vnitřností. Obvykle jsou v polévce i brambory a zelenina (mrkev, petržel apod.). Dále viz Gulyás.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.