BohÉmienne

Francouzský výraz pro úpravu „po bohémsku“. Tyto recepty nemají nic společného s českou kuchyní. Byly nazvány podle opery Bohéma. Jde buď o hovězí ragú se zeleninou a vejci, nebo o jehněčí kotletu na rajčatech, cibuli a rýži, nebo o kuře na fenyklu, česneku, paprice, rajčatech a rýži. Všechny tyto tři pokrmy však mají jedno společné: jejich hlavními ingrediencemi jsou lanýže a husí játra.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.