Boletus

Latinský název pro všechny houby řazené mezi „hřiby lesní“. Jde o nejpopulárnější houby, jejichž téměř všechny druhy jsou jedlé a velmi chutné, výjimkou je hřib satan (Boletus satanas – jedovatý) a hřib kříšť (Boletus calopus – nejedlý). Nejedlý hřib žlučový (Tylopilus felleus) sem patří také, i když má odlišný latinský název. Anglicky Edible boletus, francouzsky Bolet (C?pes), německy Steinpilz, italsky Boleto (Fungho porcino), španělsky Boleto (Cep).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.