Bornholm

Dánský ostrov, který dal jméno proslulým úpravám sleďů (uzenáčům, zavináčům i pečenáčům). Oblíbenou místní specialitou je Bornsholmsk Biksemad: kousky uzenáčů osmažené na pánvi s brambory, cibulí, okurkou a rajčetem. Pod názvem Bornholmer se na evropských trzích prodávají klasické tradiční dánské uzené sledě. Dánové používají také název Roget Sild.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.