Bosanski lonac

Bosenská specialita „bosenský hrnec“. V kameninovém hrnci (uzavřeném pergamenovým papírem nebo plátnem) se v troubě peče směs zeleniny (brambor, cibule, česneku, rajčat, mrkve, petrželové natě, celeru) a hovězího masa. V Bosně je zvykem dát hrnec do pece k pekaři, neboť doma v mírně rozehřáté troubě trvá upečení až pět hodin.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.