Boston beans

Americký název pro odrůdu fazolu obecného (v překladu „bostonské fazole“). Jsou to malé bílé fazole, jimž se říká perličky. Tento druh je nejvhodnější pro přípravu pokrmů z fazolí, jako jsou „baskické fazole“ (Alubias de Tolosa) nebo francouzský Cassoulet. Dále Název „bostonské fazole“ se používá také pro tradiční americký pokrm, dušené fazole s rajčatovým protlakem a paprikou. Bylo to oblíbené jídlo amerických kovbojů. Tento pokrm se stal tak populárním, že se začal vyrábět průmyslově. Dnes jsou prakticky všechny americké „fazolové“ konzervy připravovány podle tohoto receptu.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.