Botrytis botrytis

Latinský název pro varietu rostliny Brassica oleracea, která se česky jmenuje květák. Patří mezi brukvovité, podobně jako zelí, kapusta, kedlubny, brokolice a vodnice. Anglicky Cauliflower, francouzsky Chou-fleur, německy Blumenkohl, italsky Cavolfiori, španělsky Coliflor. Dále Květák se v kuchyních celého světa zpracovává do zeleninových polévek, dušených pokrmů a nákypů. V Evropě se s oblibou smaží (frituje) obalený v trojobalu.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.