Bottarga

Italská specialita ze Sardinie, nasolené a sušené jikry z cípala hlavatého. Říká se jim také „sardinský kaviár“, používá se také název Bottargo. Na trhu se objevuje i bottarga z jiker tuňáka, ta je však levnější. Ve Francii se sušeným jikrám říká Boutargue nebo Poutargue. Podobné jsou japonské tresčí jikry, Jikry mohou být upravené jako studený předkrm nebo nastrouhané a dušené na cibulce a podávané s těstovinami.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.