Boudin noir

Francouzský výraz pro jelito. Jelita klasického typu se v Evropě objevují téměř všude: v severní Anglii se jim říká Black pudding, v Německu Blutwurst, v Irsku Drisheen, v Itálii Biroldo a ve Španělsku Morcilla. Boudin noir „po normandsku“ jsou kolečka jelita opečená na pánvi s jablky. Francouzská bílá uzenka nese název Boudin blanc, má však naprosto jinou chuť i složení.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.