Bouillabaisse

Francouzský výraz pro oblíbenou tradiční rybí polévku. Její součástí jsou obvykle nejméně čtyři druhy čerstvých ryb (nejvhodnější je prý kombinace mořského ďasa, ropušnice, úhoře a parmic – často se používá také pilobřich, ostnatec a štítník) a mořských krabů. Základem je olivový olej, cibule, česnek, rajčata, fenykl, bobkový list, tymián a petrželová nať. Někdy se polévka ochucuje pomerančovou kůrou, anýzem, saturejkou a šafránem. Na stůl se servíruje s bagetou a miskou A?olli nebo Rouille.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.