Bouquet garni

Francouzský výraz označující „kytičku“ koření. Je to obvykle svazeček čerstvé petrželové natě, tymiánu, česneku a bobkového listu. Svázaný nití se vkládá do hrnce (případně připevňuje k uchu tak, aby bylo možno jej snadno vytáhnout). Bouguet garni je tradiční součástí francouzské kuchyně. Někdy se příslušné koření dává do sáčku z řídkého plátna (gázy).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.