Bourgogne

Francouzský název kraje, jemuž se česky říká Burgundsko. Tato oblast se vyznačuje skvělou kuchyní – mezi nejznámější zdejší speciality patří Escargots de Bourgogne (hlemýždi po burgundsku), Ecrevisses ? la nage (vaření raci), Cervelle en meurette (mozeček na červeném víně), Galettes (placky) a Gougére (sýrové bochánky). A samozřejmě šunka z Morvanu nebo z Bayonne. Se všemi pokrmy neoddělitelně souvisí červené burgundské víno.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.