Bowels

Anglický výraz pro střeva. Tato součást vnitřností zvířat je důležitou surovinou pro kuchaře celého světa. Nejčastěji se používají střeva vepřová, někdy také hovězí, telecí a jehněčí. Většinou slouží jako obal při výrobě uzenek, naplňují se směsí mletého masa a dalších ingrediencí při výrobě párků, salámů, klobás, jelit a jitrnic. Německy Darm, francouzsky Boyaux, italsky Budello (Intestino), španělsky Intestino. V poslední době se nahrazují střevy z plastických hmot.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.