Brandade

Francouzský tradiční rybí pokrm z okolí Languedocu, dělá se však také v Provenci. Nejčastěji je připraven z tresky, zpravidla jde o tresku sušenou. Rybu je nutné uvařit, vykostit a maso rozmělnit na kaši. Trochou mléka a olivovým olejem se kaše rozředí, potom se ochutí česnekem a opepří. Podává se s opečenými krajíčky bílého chleba, někdy se na chléb natírá jako pomazánka. Lze přidat plátky černých oliv, případně plátky čerstvých černých lanýžů.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.