Brasserie

Francouzský výraz pro označení určitého typu restaurací: jde především o jídelny s tradičními pokrmy. Brasserie vznikly v roce 1850 v Alsasku a byly inspirovány německými pivnicemi. Zakládaly je velké pivovary. Později se v nich začalo podávat i víno. Jídelní lístek bývá složen z klasických jednoduchých jídel (casoulet, coq au vin, choucroute apod.). Prvním slavným podnikem byla pařížská brasserie Pousset, kde se setkávali spisovatelé a novináři.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.