Brassica chinensis

Latinský název pro čínské zelí. Tato rostlina patří mezi brukvovité (podobně jako zelí, kapusta, kedluben apod.), avšak podobá se spíše mangoldu nebo špenátu a na rozdíl od zelí pekingského netvoří hlávky. Čínské zelí se používá syrové do salátů, může se také smažit a podávat jako příloha k rýži. Velké kadeřavé listy jsou vhodné k vaření na mnoho způsobů. Zmražením jejich kvalita neklesá. Rostlina snáší dobře studené podnebí. Správný čínský název v transkripci „pinyin“ je Baicai, anglicky China cabbage, francouzsky Chou chinesienne, německy Chinakohl, italsky Cavolo chinese.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.