Brassica napus

Latinský název pro tuřín (kolník). Anglicky Swede (Turnip, Yellow turnip, Rutabaga), francouzsky Navet potager (Rutabaga), německy Kohlrübe (Rübenkohl, Wruke), italsky Navone, španělsky Nabo (Nabicol). Není to jen krmná plodina, lze ji využít i v kuchyni. Ve Finsku, Švédsku i jinde se podává zapečený se smetanou. Plátky lze smažit, tuřín rozvařený na kaši se přidává do pokrmů.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.