Brassica pekinensis

Latinský název pro pekingské zelí. Tato rostlina patří mezi brukvovité, podobně jako kapusta, kedluben apod. Podobá se však nejvíce římskému salátu (Lactuca sativa romana). Na některých jídelních lístcích se objevuje v anglické transkripci jako Wong nga pak, jde však zřejmě o zkomolený název, který se vžil v USA. Tato zelenina se v čínské kuchyni připravuje nejčastěji jako salát, někdy se i smaží. Řapíky lze vařit jako chřest. V japonské kuchyni je tato úprava velmi oblíbená a říká se jí Hokusai. Nezaměňovat s čínským zelím (viz Brassica chinensis).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.