Brie

Francouzský klasický sýr, řazený mezi „měkké“, podobný camembertu. Vyrábí se z kravského mléka, má tenkou kůrku, zraje čtyři týdny na slaměných rohožích a bývá někdy řazen mezi plísňové. Existuje mnoho druhů, které lze rozlišit podle místa původu. Nejznámější se vyrábějí v okolí Melunu, slavný je Brie de Meaux. Říká se mu také „klenot Ile-de-France“.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.