Brillat-savarin

Francouzský měkký sýr typu Camembert. Pochází z Normandie a název získal po slavném velikánovi francouzské gastronomie. Jean-Anthelme Brillat-Savarin (1755–1826) je často nazýván jen Savarin. Byl původně soudcem, později napsal slavnou knihu „Fyziologie chuti“. Někdy se jméno tohoto legendárního gastronoma dává také zvláštnímu typu kuřecího vývaru nebo roládě z telecího ořechu a kachních jater podávané se smrži.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.