Bulghur

Drcená (broušená) zrna pšenice, oblíbená v celém východním Středomoří a v arabském světě. Je to vlastně druh pšeničného šrotu podobný našim kroupám. Dělá se z něho pilaf. S jehněčím masem a těstovinami se v Libanonu podává jako „kibbi“ nebo se z něho vaří (asi 12 minut) kaše podávaná jako příloha k masu a zelenině, ale také připravovaná samostatně na sladko. Tabbouleh je salát z vařeného bulguru, petrželové natě, máty, cibulky a rajčat, to vše zalité citronovou šťávou a olivovým olejem. Jiný název je Bulgur, v některých zemích se používá také názvu Burgul.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.