Caesar salad

Tento slavný salát nevznikl v Itálii, nýbrž v Mexiku. Italský kuchař Caesar Cardini jej poprvé namíchal ve své restauraci v Tijuaně. Brzy se tento recept stal velkou módou hlavně v Kalifornii. Míchá se z listů římského salátu, k němuž se přidají jemné proužky sardelek, česnek, parmezán, natvrdo vařená vejce, olivový olej, worcesterská omáčka, citronová šťáva a osmažené kostičky bílého chleba.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.