Čanko nabe

Česká transkripce názvu japonské polévky, jejímž základem jsou mořské ryby, kuřata, vepřové maso, korýši, olihně, mušle, sójová omáčka, česnek, zázvor, tofu a lihovina saké. Tuto polévku smíchanou s rýží a vařenou zeleninou prý každý den jedí zápasníci sumo, aby si udrželi vysokou hmotnost. Tento výraz se někdy také používá pro všechny pokrmy připravované zápasníkům sumo, tedy pro celou „zápasnickou“ kuchyni. Anglická transkripce je Chanco nabe.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.