Cantal

Francouzský polotvrdý sýr z Auvergne, jemuž se říká „francouzský čedar“. Je vyroben z kravského mléka, snadno se rozpouští a netáhne se jako nit. Lze jej použít k uvaření oblíbené sýrové polévky, speciality z okolí Cantalu: cibule nakrájená na kolečka se osmahne na másle spolu s česnekem, osolí se, zalije vodou a nechá chvíli vařit. Do kameninové zapékací mísy se položí na dno několik opečených krajíčků chleba, které se potom pokryjí vrstvou nastrouhaného sýra. Vrstvy chleba a sýra se střídají, dokud není mísa plná. Potom se vše zalije polévkou a nechá v troubě zapéct.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.