Caponata

Italská specialita ze Sicílie, dušená zelenina. Kousky lilků (baklažánů), rajčat, paprikových lusků a řapíkatého celeru se dusí společně s bazalkou, česnekem, cibulí, petrželkou, olivami, piniovými semínky a jemně nakrájenými ančovičkami ve sladkokyselé omáčce. V Palermu se přidává někdy i maso tresek nebo cípalů. Pokrm se podává teplý nebo studený s chlebem jako předkrm.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.