Cargolade

Francouzská specialita z oblasti Roussillonu, šneci na grilu. Zavíčkovaní zahradní hlemýždi se pouze očistí (odstraní se bílá blanka) a potom se zasypou směsí soli, pepře a tymiánu. Nakladou se na rošt těsně vedle sebe tak, aby otvor směřoval vzhůru. Potom se na rozžhaveném dřevěném uhlí grilují, dokud ulity nezískají narůžovělou barvu. Maso se z ulit vytahuje jehlou.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.