Castanea mollissima, castanea sativa

Latinské názvy pro kaštanovník. Tato rostlina patří mezi bukovité. Její plody – jedlé kaštany – mají v gastronomii své místo. Jedí se samotné (pečené), používají se do sladkých moučníků, ale i při pečení masa, například jako nádivka do amerického krocana. Anglicky Chestnut, francouzsky Marron, německy Kastanie (Marrone, rakousky Marroni, švýcarsky Cheschtene), italsky Castagno, španělsky Castaňa.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.