CÉlestine

Mezinárodní název pro vložku do polévky, která se česky obvykle nazývá „celestýnské nudle“. Jde o nasucho opraženou tenkou omeletu nařezanou na proužky, které se vkládají do hotového čistého masového vývaru. Na jídelních lístcích celého světa lze pod názvem Célestine najít ještě kuře plněné žampiony a loupanými rajčaty, narychlo upečené na česneku a petrželce, posléze flambované koňakem a nakonec polité bílým vínem. Autor receptu, mladý kuchař z Lyonu, pojmenoval prý kdysi tuto lahůdku po své milence.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.