Centropomus undecimalis

Latinský název pro mořskou rybu, která se česky jmenuje štika mořská. Anglicky a francouzsky Snook, německy Glasbarsch, italsky Luccio di mare, španělsky, portugalsky a rusky Robalo. Na trhu je maso této ryby vysoce ceněno, ryba dosahuje délky 150 cm a váhy 25 kg. Připravuje se obvykle na roštu. V evropských vodách se však vyskytuje jen výjimečně. Nezaměňovat se štikozubcem (hejk), nazývaným také někdy „mořská štika“ (viz Merluccius merluccius), který je výrazně levnější a jeho maso není tak kvalitní.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.