Chalcas koenigii

Latinský název pro koření, jež je česky nazýváno kari. Jsou to listy rostliny podobné citroníku, sušené a umleté se používají k ochucování vegetariánských jídel především v Indii. Anglicky Curry nebo Curey. Slovo kari však v indické kuchyni označuje tři různé věci. Vedle zmíněného „koření kari“ (které se prakticky používá pouze v Indii) je to ještě „směs kari“ a „pokrmy kari“ (viz Kari).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.