Chipolata

Francouzské (provensálské) drobné uzenky obsahující buď jen vepřové maso, nebo směs masa vepřového a hovězího. Obdoba českých špekáčků. Podobné se dělají také v Itálii pod názvem Cipollata. Pod názvem „? la chipolata“ se na jídelních lístcích objevuje také příloha z drobně nakrájených uzenek a dušené zeleniny (žampionů, jedlých kaštanů, karotek a cibule).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.