Chop-suey

Čínská specialita, která však nevznikla v Číně a nenajdete ji v žádné knize originálních čínských receptů. Tento recept se narodil v USA (mezi tamní čínskou komunitou) a stal se oblíbenou položkou na jídelních lístcích amerických čínských restaurací. Jde o kousky různých mas (hlavně kachního a kuřecího) upravené klasickým způsobem na Woku. Chop-suey obsahuje také čínské houby, mrkev, pórek, čínské zelí, bambusové výhonky a zázvor. Nakonec se obsah pánve polije směsí oleje, sójové omáčky a vína saké nebo sherry. Nezaměňovat s Chop chai.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.