Chorizo

Španělská kořeněná klobása, oblíbená také v Latinské Americe. Dělá se z vepřového masa a jejím nejvýraznějším znakem je přítomnost kajenského pepře a nového koření. Používá se do španělského národního pokrmu zvaného Paella a mnoha dalším tradičních pokrmů, také do omáček podávaných například k pečeným rybám. V Portugalsku se podobná klobása nazývá Longaniza. Některé prameny přirovnávají Chorizo k polskému kabanosu.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.