Chowder
Americká hustá krémová polévka. Obvykle jde o Clam chowder, tedy polévku z mušlí, korýšů a ryb. Chowder však může být i pouze ze zeleniny. Jídlo prý nebylo nazváno podle francouzského slova „chaudiére“, což znamená kotlík, nýbrž podle jižanského slangového výrazu pro „žrádýlko“. Někteří historici tvrdí, že přišlo z Kanady a že jeho spojitost s francouzštinou může být logická.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.